
10 minut do razkošne sladice.
Oglaševanje
Iščete popolno sezonsko sladico, ki je pripravljena v trenutku, a je videti in ima okus, kot da ste jo pripravljali ure in ure? Potem je ta kostanjev in čokoladni mousse prava izbira.
Kombinacija bogatega kostanjevega pireja, temne čokolade in kančka ruma ustvarja neustavljivo harmonijo okusov. Ko mousse dopolnimo z rahlo stepeno smetano in izbranimi okraski, boste dobili sladico, ki je videti kot iz vrhunske restavracije, piše portal Punkufer.hr, ki je objavil tudi recept za to poslastico.
Oglaševanje
Sestavine (za 6 porcij)
- 285 ml smetane za stepanje
- 145 ml smetane za stepanje za serviranje
- 200 g stopljene temne čokolade
- 250 g kostanjevega pireja
- 2 žlici temnega ruma
- Kuhani ali kandirani kostanji, čokoladni koščki ali drugi okraski po želji
Priprava
Najprej stepemo 285 ml smetane do čvrste konsistence.
Oglaševanje
Stopljeno čokolado nežno vmešamo v kostanjev pire, dodamo rum in vse skupaj dobro premešamo. Nato previdno vmešamo stepeno smetano, da ohranimo rahlo in puhasto strukturo moussa.
Z žlico nadevamo mousse v 6 kozarcev.
Preostalo smetano za stepanje še enkrat stepemo in jo nežno dodamo na vrh vsakega kozarca.
Oglaševanje
Mousse postavimo v hladilnik za vsaj pol ure, da se lepo strdi.
Pred postrežbo po vrhu dodajte kandirane kostanje, čokoladne koščke ali druge okraske po želji.
Rezultat je bogata, kremasta sladica z občutkom razkošja, ki bo navdušila vsakogar – od družine do gostov. In najboljše? Vse to brez ur in ur zapletenega pripravljanja.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje